Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Hvordan forberede seg til reisen

Det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal forbedre seg til reisen, enten det er en jobbreise, jente- eller guttetur, familieferie eller en romantisk ferie for to. Her er noen tips til hvordan du kan forbrede deg før reisen for å sikre at du får en fin tur.

Tips til destinasjoner

For å planlegge reisen kan det være lurt å besøke forskjellige reisesider og blogger for tips. Her kan man hente mye informasjon og få anbefalinger om steder man kan besøke. På vår hjemmeside kan du finne en liste over de mest populære destinasjonene på øygruppen. Man kan også se på instagrambilder ved å enkelt søke etter stedet man skal reise til eller ved å bruke hashtagg og så stedet man skal reise til.
 
Gran Canaria er den kanskje mest kjente, og den mest befolkede øya. Her er det mange vakre strender og store hoteller som passer midt i blinken til de som bare ønsker å slappe av i solen. Om du ønsker en litt mer sporty ferie kan du dra til den største øya Tenerife. Her er kan du se verdens tredje største vulkan. Det finnes også mange store fjell rundt vulkanen, slik at om du ønsker å sykle eller gå, eller bare kjøre så er det absolutt mulig å kombinere dette med å sole seg på stranden.

 


 
"Gran Canaria Erster Tag" (CC BY-ND 2.0) by rbrands

Tips til underholdning for flyturen

Flyplasser og bilturer kan bli nokså kjedelige og det kan derfor være lurt å ha lastet ned eller ha tilgjengelig noen form av underholdning. Som underholdning kan man for eksempel se på filmer som har blitt filmet på øygruppen. Noen filmer som har blitt laget på øya er Allied og Fast and Furious 6. Det finnes også flere spill som har blitt inspirert av tropiske øyer som for eksempel spilleautomater som Lost Island og Ubisofts Far Cry 3. I begge disse spillene tar handling sted på en tropisk øy.

Hvordan pakke til turen?

Det er lurt å planlegge hva man skal ha på seg slik at man unngår å pakke for mye. Man må huske at man behøver ulike klær til forskjellig vær og kanskje trenger man treningsklær om man vil gå fjelltur eller sykle på Gran Canaria. Et must er selvfølgelig badeklær, og fine klær om man ønsker å besøke en av øygruppas finere restauranter. Det er enkelt å sjekke langtidsvarsel på været så man kan pakke etter været.
 
Selv om Kanariøyene er teknisk sett en del av Spania og derfor innenfor Schengen må man likevel ha med seg pass. Dette er fordi det er flyselskapene som til slutt bestemmer om du behøver å vise pass. Om man skulle miste passet kan man kontakte det norske konsulatet på Kanariøyene.


Det som også er viktig er å snakke med sin bank og se om det eventuelt er en sperre på kortet man ønsker å oppheve. Noen banker har sperrer på bankkort som gjør at man må kontakte de for å bruke kortet i noen deler av verden.