Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Kan jeg bruke et ferielån til å finansiere andre ting enn ferie?

I Norge er vi over gjennomsnittet glad i å reise på ferie, uansett om det gjelder sommerferie eller en ferietur på høsten eller vinteren. Med unntak av korona-året 2020, øker antall enkeltstående reiser hvert år.

En ferietur er også et godt avbrekk fra den hektiske hverdagen, så lenge den smaker bedre enn den koster.

Har du enda ikke funnet ut hvordan du skal betale for din neste ferietur? Mange i din situasjon tyr til forbrukslån for å finansiere turen, noe som kan være et godt alternativ for deg også dersom du ikke har anledning til, eller klarer å spare penger.

Dette er fordelene med et ferielån

Er du en av mange som er rask med å bruke opp det meste av pengene som kommer fra den månedlige lønna? Noen føler at de må bruke penger dersom de står på konto, da går gjerne pengene til ubetydelige småkjøp.

Et godt alternativ til dette kan være å ha en nedbetalingsplan å holde seg fast til. Da får du en faktura hver måned med en fast sum. Dette kan hjelpe deg med å holde fingrene unna pengene på sparekontoen din.

Ved å besøke flere sammenligningstjenester kan du finne mange av de beste forbrukslånene tilpasset dine behov. For eksempel kan du finne reiselån på Besteforbrukslån.no. Her finner du blant annet reiselån på mellom 10.000 kroner og 600.000 kroner.

Pengene du få gjennom et ferielån kan også brukes på andre ting som du velger helt selv. Men når du kan låne mye penger, har du uansett gode forutsetninger til å realisere drømmeferien din.

Ulemper med ferielån

Det er alltid godt å reise på en velfortjent ferie, men samtidig forplikter du deg økonomisk dersom du finansierer denne med et forbrukslån. Dette er en forpliktelse som du må forholde deg til på lang sikt, og som må betales tilbake med renter.

Du kan ha en maksimal nedbetalingstid på 5 år, så lenge du ikke skal låne penger til refinansiering. Da kan du bruke maksimalt 15 år på nedbetalingen. Du må uansett huske på at lånet blir dyrere jo lengre tid du bruker på nedbetalingen.

Forbrukslån til skattebetaling?

Mange av oss ender opp med å få en baksmell når skatteoppgjøret kommer og skattelister blir oppdatert.

Siden du kan bruke forbrukslån på det du selv ønsker, er dette et alternativ som finansieringsløsning når du skylder penger. Da er det ekstra viktig at du sammenligner forbrukslån slik at du finner et forbrukslån med lav rente.

Eventuelt kan du bruke en låneagent for å hente inn flere tilbud fra en rekke banker på en og samme tid. Dette er helt uforpliktende og det koster deg ingenting.