Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Maspalomas stranden

Maspalomas stranden strekker seg fra fyrtårnet Faro til Playa del Ingles. Denne strekningen er på hele 6 km og er øyas lengste strand.

Mellom Maspalomas stranden og Playa del Ingles ligger Maspalomas ørkenen eller "dunas de Maspalomas" som den kalles på spansk. Dette er en sanddyneørken i miniformat og et populært tilholdssted for naturister. Det er en naturiststrand på et lite område mellom Maspalomas og Playa del Ingles men mange av naturistene tar seg friheten til å benytte hele ørkenområdet til sin nakne livsstil.

Sanddynene er også et populært tilholdssted for dem som utforsker sine seksuelle lyster i det fri, så det kan være fornuftig å ta forholdsregler dersom du tar barna med på en tur i sanddynene.

Stranden går rett ut mot åpent hav og det er derfor større bølger enn på andre strender med molo. Det er viktig å følge sikkerhetsflaggene som settes opp med tanke på strømninger i vannet.

Ved fyrtårnet Faro kan du som nevnt gå strandveien helt til Playa del Ingles på nordsiden. På sørsiden ligger det populære området Meloneras som fremstår som et noe mer luksuriøst område blant annet med merkevarebutikker av kjente designermerker.

 

Maspalomas stranden ettermiddag