Canariaposten.no

Din ferieguide til Kanariøyene!

Aqualand Maspalomas

Aqualand Maspalomas er Gran Canarias største og mest populære vannparker og ligger ved Maspalomas og Playa del Ingles, på den sørlige delen av øya. Vannparken er veldig moderne og perfekt for barnefamilier med både store og små barn.

Vannparken er perfekt når man ønsker et avbrekk fra sandstranden i kombinasjon med bading og adrenalin kick for dem som er ute etter det. Du kan se for deg Bø Sommerland i et større format, bare med bedre vær.

For å komme til Aqualand Maspalomas følger du øyas hovedvei (GC-1) mot Maspalomas. Ta av ved Maspalomas og følg GC-503 innover mot øya, ikke utover mot havet, samme vei som man tar av for å komme til Palmitos Park. Vannparken vil derfra være skiltet. Vanlige åpningstider er fra kl. 10- 17.

Dersom du bor på Maspalomas eller Playa del Ingles ligger parken kun en kort taxitur unna. Det bør ikke koste mange euroene å komme dit med taxi. Dersom du bor lengre vekk, slik som Puerto Rico eller Puerto Mogán, blir det litt dyrere med taxi, men det bør likevel ikke koste mer enn 20-30 euro hver vei.

Dersom du er en avdem som har fulgt vårt tips om å leie bil på Gran Canaria, så er det veldig enkelt å komme dit. Parken har egen parkeringsplass (mot betaling), og det er enkelt å finne frem. Det er også gode muligheter for å komme dit med buss. Forhør det gjerne med hotellet du bor på for den enkleste måten å reise dit ifra ditt hotell, dersom du overnatter på hotell.

I 2023 er prisen på Aqualand sine egne nettsider 32 euro for voksne og 23 euro for barn for inngang for en hel dag. Det er egne priser for spedbarn og pensjonister, samt at det finnes egne familiebilletter. Det er også mulighet for å kjøpe 2 dagers billett eller sesongkort for dem det er aktuelt for. Dersom du også planlegger et besøk til Palmitos Park i løpet av ditt opphold kan du kjøpe en kombinert billett som gir deg adgang begge steder.

Det er en rekke attraksjoner å velge mellom i parken for barn og voksne i alle aldre, inkludert bassenger, vannsklier og andre utfordringer i vann.

Noen av de mest populære attraksjonene på Aqualand Maspalomas er Snake Falls (en stor tradisjonell vannsklie), Kamikaze (to parallelle sklier hvor du kan kapp skli med en venn), Adrenalina og Racer Twin Turbolance hvor du virkelig får satt adrenalinpumpen på prøve.

Dette er bare noen av de mange attraksjonene i vannparken. Det finnes selvfølgelig også vanlige basseng og mindre sklier for de mindre barna og de som ikke er like glade i adrenalinkick.

For den perfekte avslutningen på en adrenalinfylt dag, kan man eventuelt avslutte på go-kart banen som ligger i kort avstand fra Aqualand.